20 Ogos 2017

PENGURUSAN TEMPAHAN JAHITAN

Bismillah.

Ada satu dokumen penting yang membantu tukang jahit merekod tempahan secara konsisten iaitu buku tempahan. Baik, melalui pengalaman saya... penggunaan buku tempahan ini sangat membantu para tukang jahit merekod ukuran dan menjadikannya rujukan di sepanjang masa. Oleh yang demikian, tidaklah ukuran pelanggan itu hilang ya. Sekiranya ada perubahan fizikal pelanggan... kita dapat membuat rujukan dengan pantas dan mudah. Ini contoh buku tempahan yang digunakan oleh syarikat saya. Anda boleh menirunya. Publish!






12 Ogos 2017

KELAS JAHITAN HANDS ON: SOFT TOY

Bismillah...

Assalammualaikum. Apa khabar semua? Baru-baru ini syarikat menerima tawaran menjahit iaitu membekalkan soft toys kepada sebuah agensi kerajaan. Seronoknya apabila kita buat dengan penuh rasa cinta dan kasih sayang. Oleh yang demikian... kita buka kelas jahitan secara hands on untuk soft toy ni ya. RM150 permodul. Boleh klik www.wasap.my/60126681686 untuk berhubung dengan pengurus syarikat. Salam hujung minggu. Publish!


27 Julai 2017

BUSINESS MODEL CANVAS

Bismillah.

Bersedia untuk mantap dalam Business Model Canvas. Mengapa? Saya mahu bantu beratus-ratus Usahawan lain di luar sana terutama sekali dalam jahitan untuk meningkatkan pendapatan dari masa ke semasa. Nampaknya perjuangan saya masih panjang. Syukur masih bernafas. Alhamdulillah. Klik www.wasap.my/60126681686.


23 Julai 2017

KELAS PENGURUSAN SYARIKAT: ONLINE

Bismillah.

Minggu ini ada beberapa khabar yang menggembirakan dalam kesibukkan kita mengejar due kerja yang bersusun. Kih, kih... Allah sebaik perancang. Kita mungkin tak suka apa yang Allah beri, tapi itulah yang terbaik buat kita tanpa kita tahu. Allah beri apa yang kita perlu, bukan apa yang kita mahu. Kelas pengurusan syarikat secara atas talian sebenarnya telah dilaksanakan. Sekiranya anda melihat poster ini... maka, itulah kelasnya. Ada kelas Pengurusan Dokumen Jualan Tunai, Pengurusan Dokumen Jualan Bukan Tunai, Pemasaran Offline dan Pemasaran Online... Klik www.wasap.my/60126681686 untuk pertanyaan ya. Publish!


19 Julai 2017

LANGSIR: PALMET


Bismillah.

Semalam, ulang buat langsir. He, he... tidur malam pun termimpi. Aduhai... Pembuatan langsir memang memakan masa yang panjang kerana bekerja dengan fabrik yang besar. Namun dah namanya tukang jahit... buat sahajalah hingga dalam mimpi. Ekeke... 

Apabila menjahit #langsirpalmet... perlukan pola.


Kemudian letak pola pada fabrik.


Lukis garis jahitan pada fabrik dan jahit.





Jahit ikut garis biru tu tau. Lepas tu baru potong basi jahitan supaya tak lari. Selamat mencuba. Publish!





12 Julai 2017

POLA: BOXY BAG


Bismillah.

Lama sudah tidak menulis di sini. Semoga semua sihat dan bahagia. Baik, kali ini saya sertakan pola boxy bag dan gambarnya bersama. Boleh ambil dan cuba ya. Sebenarnya berada dalam industri jahitan memang seronok kerana boleh menghasilkan banyak produk dan boleh menjualnya. Jemput datang ke kedai saya di Pekan Merlimau, Melaka untuk #kelaskraf hands on ya. Klik...




09 Mei 2017

POLA: SOFT TOY

Bismillah...

Comelkan? Boleh buat untuk anak, boleh jual... boleh apa lagi? Oh, boleh jual kain cotton tu, jual loose fiber... Jual pola... Ha... sebut tentang jual pola, pola kucing dan pola zirafah ni memang saya jual tau. 2 pola ni berharga RM15. Percuma postage. Klik link ni untuk belian ya. Ia akan membawa puan terus kepada saya www.wasap.my/60126681686. Sayang semua. Publish.


17 April 2017

KELAS ONLINE: JENIS PROMOSI OFFLINE

Bismillah

SALE BANYAK SEBAB PROMOSI KAW!

Baik. Jemputan ini hanya untuk anda yang nak meningkatkan jualan dari RM500 ke RM1000. Bagi yang dah meningkat jualannya... DILARANG SERTAI!

KELAS ONLINE: JENIS PROMOSI OFFLINE
TARIKH: 06 MEI 2017
HARI: SABTU
JAM: 9 MALAM
MAHAR PENGAJIAN: RM16
MEDIUM: TELEGRAM
SYARAT: TIADA

What's app 0126681686
Telegram 0108668168


#kelasjahit
#kedaijahit
#kedaialatjahit
#favfamily
#favtitan
#melaka

KELAS ONLINE: DOKUMEN ASAS PENGURUSAN KEWANGAN-BUKAN TUNAI

Bismillah

TAK CUKUP ILMU URUS DUIT.
Baik, ini untuk yang mahu urus bukan tunai. Siapa? Kamulah... Yang berniaga online... Yang ada buku cek... Dan yang tak tahu urus wang. Ekeke.

KELAS ONLINE: DOKUMEN ASAS PENGURUSAN KEWANGAN-BUKAN TUNAI
TARIKH: 28 MEI 2017
HARI: JUMAAT
JAM: 9 MALAM
MAHAR PENGAJIAN: RM16
MEDIUM: TELEGRAM
SYARAT: ASAS PENGURUSAN KEWANGAN-TUNAI

What's app 0126681686
Telegram 0108668168

#kelasjahit
#kedaijahit
#kedaialatjahit
#favfamily
#favtitan
#melaka